Snowkite grundkurs Plus, 2290 kr, 1 heldag

Snowkite grundkurs Plus är en maximerad dagskurs som ger dig de extra viktiga timmarna för att sätta den rätta tekniken. Efter att vi har lärt dig grunderna så ger vi dig tid att träna vidare på egen hand. En riktigt rolig och innehållsrik heldag.

 

Snowkite grundkurs Plus är en av våra populäraste kurserna i snowkite då den ger dig mycket egen åkning. Kitekursen, som startar varje dag, är en rolig, innehållsrik, effektiv heldagskurs i snowkite fullpackad med praktiska övningar och mycket tid för egen åkning.

 

Gå din snowkitekurs hos oss

Vi undervisar med max 2 elever / instruktör, en av Sveriges bästa elev / instruktör ratio. Du får helt enkelt den bästa utvecklingskurvan och prisvärdhet för din kursavgift.

 

Kursstart:

Ny kursstart varje dag, måndag - söndag, hela vintern

 

Plats:

Val av kursplats sker någon dag innan kursstart. Vanliga platser är Gärdet, Drevviken, Edsviken, Värtan. Vi väljer säkra fält och isar som lämpar sig bäst för dagen

 

INNEHÅLL SNOWKITE GRUNDKURS PLUS

 • GRATIS FÖRBEREDANDE TEORI ONLINE
 • SNOWKITE I STOCKHOLM - HUR DU MAXIMERRA DIN VINTERSÄSONG
 • TEORIGENOMGÅNG, RISKER OCH RESTRIKTIONER
 • VINDAR, VÄDER OCH VINDFÖNSTER
 • FLYGA TRÄNINGSKITE
 • SÄKERHET & GENOMGÅNG KITEUTRUSTNING
 • RIGGNING OCH TERMNINOLOGI
 • TEKNIKER VID START- OCH LANDNING
 • FLYGÖVNINGAR MED STOR KITE
 • ÅTERSTART TEKNIK
 • TRÄNA MED SKIDOR / SNOWBOARD
 • INDIVIDUELLA TIPS OCH COACHING
 • EXTRA TID FÖR EGEN TRÄNING OCH ÅKNING
 • REFLEKTION OCH FORTSATT UTVECKLINGSPLAN

 

DETTA INGÅR i Snowkite grundkurs Plus

 • Lån av komplett modern kiteutrustning senaste årsmodell
 • IKO licensierade instruktörer och assistenter som utbildar dig
 • Eleverbjudande: Kraftigt rabatterat utrustningspaket efter din kurs
 • Gratis spotguide Stockholm

 

Snowkitekurser

 

Kursinformation & förkunskaper

KITEBOARDCENTER är en av Sveriges största kiteskolor. Med över 290 utbildningsdagar per år är vi en av de mest erfarna skolorna i landet.

 

Här får du mer information kring din kursdag. Har du fler funderingar eller frågor, tveka inte att kontakta oss på info@kiteboardcenter.se eller ring 070 046 40 42

 

Vi ser fram emot att få ha dig som elev!

 

Förkunskapskrav:

För bästa behållning av din snowkitekurs bör ha lite vana från skidor eller snowboard

 

Antal deltagare:

Vi är en av de få skolorna som undervisar med max 1-2 elever / utrustning. Det krävs inget minimiantal för att vi ska hålla kursen.

 

Förberedande teori online:

När du bokar får du en bekräftelse i din mailbox. Där finns även en länk till förberedande teori.

 

Utrustning

All kiteutrustning, sele ingår i din kurs, men vi har tyvärr inte skidor eller pjäxor att låna ut. Om du inte har egen utrustning kan du hyra. Vi rekommenderar att du kontaktar www.skidleasing.se som ligger vid Thorildsplan

 

Ta med dig på kursdagen:

Du tar med egna skidor eller snowboard samt hjälm

 

Övrigt som du förbereder

Varma kläder, jacka, handskar (tjocka finger eller tumvantar), mössa etc
Skid- eller snowboard (skidor är lättare att komma igång med än snowboard)
Solglasögon
Isdubbar
Lunch
Snacks / energihöjare
Dryck / varm / kall
Sittunderlag kan vara skönt

 

Kursstart:

Kursen startar normalt kl 09.00. Ibland tidigare. Vi håller kurser varje dag med vind och snö, måndag - söndag

 

Kursplats:

Väljs dagen innan, beroende på vindriktning. Alla kurser ges på snötäckta säkra isar och fält i Stockholmsområdet. Vanliga kursplatser: Ladugårsgärdet, Ullnasjön, Ältasjön, Fysingen, Värtan och Vallentuna

 

Transport

Vi möts på den plats som är bäst för dagens vindar och förutsättningar. Behöver du samåka meddelar du det vid bokning. Vi kan försöka koordinera samåkning med instruktör eller annan elev. Dock inga garantier för att det går att lösa

Kurs- och vindgaranti

 

För oss räcker det inte med att bara vara en vanlig kiteskola. Vi vill ge dig den bästa kitekursen och den främsta servicen. Inte bara på pappret, utan i praktiken

 

Vi är aktiva kitesufare / snowkitare och vill dela med oss av vår passion och livsstil till dig!

 

Kursgaranti:

Vår långa erfarenhet av kursverksamhet och våra licensierade instruktörer ger dig extra trygghet. Ansvarsförsäkring finns via IF försäkringsbolag och alla i teamet har hjärt-& lungräddningscertifikat.

 

Vindgaranti:

Vind är inget vi kan garantera. Vi är däremot riktigt duktiga på att läsa prognoser och undervisar när vi ser att det ska blåsa rätt. Ibland kan det bli helt vindstilla. Då bokar vi ett nytt datum kostnadsfritt. Du har ett år på dig att komma tillbaka och avsluta din kurs.

 

Resursgaranti

Vi har mycket höga krav på den utrustning som vi använder i kursverksamheten. Att du som elev ska använda den bästa, mest användarvänliga och säkraste utrustningen.

 

Utvecklingsgaranti:

När din kurs är slut så är det början på din nya karriär. Vi är unika i Sverige med vårt stöd och support. Du får bra dokumentation och länkar till forum, vindsajter, teorirepetition, köpguide och mycket mer.

 

Vi kan dessutom visa dig Stockholms bästa spots för snowkite, presentera dig för andra nybörjare, hänga med oss ut och mycket mer. Vi vill att du ska ha roligt under din kurs, men även få hjälp i rätt riktning efter kursen. Det är egentligen då du behöver som mest hjälp

 

Nöjdhetsgaranti:

Över 95% av våra elever rekommenderar sina vänner att gå kitekurs hos oss. Det är otroligt kul och ser det som ett kvitto på att vi gör saker riktigt bra.

 

Personligt bemötande, stort engagemang, hög servicekänsla och att vi tycker att det är riktigt roligt att lära ut kitesurfing är några av nycklarna till att så många väljer oss.

Efter kursen - vårt utvecklingskoncept

När du väljer KITEBOARDCENTER så får du mer än bara en vanlig kitekurs. Vi ger dig ett helhetskoncept för hela din kitesurfing, vare sig du bara vill testa på, lära dig grunderna eller ta din utveckling ända fram till att bli IKO instruktör.

 

Kiteboardcenters kurskoncept - helhetsleverantör inom kitesurfing

 

Butik, showroom och webshop

Noga utvalT

Vi är officiella återförsäljare av bland annat Best, HQ, Airush, Xenon, Mystic, Shinn och Crazyfly och har ett tätt samarbete med Surfspot.se, en av Sveriges största butiker för kitesurf, windsurf, sup och surf

 

NY UTRUSTNING

Vi lagerhåller ny utrustning i vårt showroom på Vanadisvägen i centrala Stockholm. Välkommen att besöka oss (ring först 070 046 40 42, inte alltid bemannat) Vi levererar kostnadsfritt inom Stockholmsområdet och betalning sker på kreditkort eller faktura.

 

Begagnat och skolutrustning

Vi har ofta begagnad utrustning, som ofta säljs med garanti. Dessutom kan du handla skolutrustning regelbundet under året. Utrustningen är lite mer använd, men vi låter sällan utrustningen slitas för mycket. Priset blir riktigt bra.

 

WEBBSHOP

Har du gått kitekurs hos oss så har du rabatt på priserna i webshopen, (gäller ej kampanj eller begagnat). Fråga efter din rabattkod. GÅ TILL WEBSHOPEN

 

Distributörer av kiteutrustning

Vi har ett tätt samarbete med en av Sveriges största butik för kitesurf och vattensporter, Surfspot Sweden. Tillsammans ger vi dig som elev riktigt bra kitekurser och ett enormt produktutbud med fullservice och reklamationsrätt.

 

Vi är officiella återförsäljare av bland annat BEST, HQ, XENON, CRAZYFLY, MYSTIC och BILLABONG. Alla dina köp omfattas av fabriksgarantier

 

Vi har bland annat Stockholms största sortiment av kitebrädor. Här finns något för alla smaker och stilar.

 

Varje år förhandlar vi med våra distributörer för att kunna erbjuda dig bra priser på enskild utrustning eller färdiga paket.

 

best f-one Crazyfly kiteboarding
     
xenon shinn mystic
     

 

Test och demo. Prova utrustning gratis innan du handlar

Det är lätt att bli taggad att fortsätta med din snowkite / kitesurfing, men är inte alltid helt lätt att bestämma sig för vilken utrustning du vill handla utrustning direkt efter en kurs.

 

Därför erbjuder vi gratis demo och test. Du kan komma till den plats där vi är för dagen och prova kiteutrustning. Det absolut bästa sättet att veta vad som passar just dig

 

Om vi av någon anledning inte är ute just den dagen du vill testa kan du kontakta oss så ser vi om du kan låna för att prova på egen hand.

 

 

snowkite_kurs

Snowkite Plus ger dig de extra viktiga timmarna egen åkning

   
Boka kitekurs
 
Boka kitekurs
 

Flexibla kurser & totalkoncept

KITEBOARDCENTER - Din kompletta kiteskola

Välj Stockholms mest erfarna kiteskola för din snowkitekurs. Hos oss får du en garanterad en gedigen kurs av högsta kvalitet som genomförs av professionella och erfarna instruktörer. Du får dessutom en solid utvecklingsplan för hela din nya kitekarriär. Kurser, uthyrning, försäljning, resor, support och stöd.

 

Uppgradering till nästa kursnivå

Osäker på vilken kurs du ska välja? Inga problem. Du uppgraderar enkelt din kurs till nästa nivå och få extra timmar att träna mer. Prata med din instruktör.

 

VÅRT TOTALKONCEPT

Förutom förberedande gratis teori inför din kurs och en gediget innehåll i kursen så hjälper vi dig även efter kursen. Du är välkommen att följa med oss ut dit vi åker, du kan få hjälp om du har egen utrustning.

 

Efter kursen kan hyra utrustning av oss, gå påbyggnadskurser eller köpa utrustning med bra elevrabatter. Handla utrustning av oss så ingår support varje dag, hela säsongen.

 

Vi samarbetar dessutom med den bästa snökiteskolan i fjällen, Sälens Kiteskola. Tillsammans kan vi skräddarsy ditt nästa äventyr eller event. Både för privatpersoner och företag.